Uncategorized

Forskjellene mellom RGB så vel som CMYK

RGB
Både RGB så vel som CMYK representerer forkortelser av to typer fargesystemer. Den primære forskjellen mellom RGB så vel som CMYK er at den aller første brukes til digitalt utseende så vel som den andre er representativ for trykkverdenen.
RGB, eller rød miljøvennlig blå-representerer det fargeområdet som brukes til dataskjermer, videosystemer, TV, mobiltelefoner, etc. RGB-fargesystemet består av: 100%rød+100%grønn+100%blå = hvit. Det er ingen plass til svart.
RGBs attributter: – Tilsetningsfarger; – levende toner; – 3 kanaler: rød, grønn, blå. – Mindre datastørrelser.
CMYK
CMYK -fargesystemet betyr cyan, magenta, gult og k er for svart. Ved å integrere 100%cyan+100%magenta+100%gul = en svart som ikke er 100%ren svart, men en mørk grå. Ved å legge K (svart) til fargesystemet, vil resultatet være en beste svart, akkurat som i RGBs tilfelle, når resultatet av kombinasjonen tre farger er 100% hvit.
CMYKs attributter: – Subtraktive farger; – Flotte toner; – Bare metode for trykte medier – 4 kanaler: Cyan, magenta, gul, svart.
Forskjeller
Så hvis noen personer starter en stil i farger, så vel som midler for å holde den i den digitale verden, er det greit å bruke RGB -modus, uansett hvilket program du bruker, Photoshop, Adobe Illustrator, Corel Draw eller Quark Express. Men hvis arbeidet ditt er til utskriftsformål, er den aller beste metoden å konvertere det til CMYK -modus først, for å se på metoden den vil vise på papir. Uansett er det umulig å skaffe seg en best kamp mellom et bilde du ser på en dataskjerm (for eksempel) samt nøyaktig samme bilde på utskriften. I dette tilfellet er det noen punkter du må ta i betraktning som kan påvirke fargene på bildet på papiret: metoden Skjerminnstillingene er laget, papirets kvalitet, dens hvite grad, hvis den er skinnende eller flat. Selv om det er umulig, kan du skaffe deg den nærmeste kampen til skjermen som mulig ved å endre/konvertere datamodus til CMYK. Akkurat her er to eksempler for Photoshop så vel som Adobe Illustrator.
Adobe Photoshop
Hvis dataene allerede eksisterer, velg å overholde menyalternativene: bilde> modus> cmyk.

Når du starter en ny data, velger du CMYK for modusen før du klikker OK.

Adobe Illustrator
For en eksisterende data Velg Rediger> Velg alt så vel som Filter> Farger> Konverter til CMYK.

For en ny fil, velg Data> Ny så vel som velg CMYK -farge for fargemodus.

0/5 (0 anmeldelser)

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *